Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z dziczyzny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dziczyzna 1 kg
sól do smaku
papryka mielona 0,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 6 kulek
mąka 1 łyżka
kostka pieczeniowa 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z dziczyzny

Do garnka wlać 1,5 litra wody,dodać przyprawy.Mięso pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka.Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.Wszystko gotować na małym ogniu,co nieraz mieszając.Po ok. godzinie gotowania gulaszu w połowie szklanki wody rozpuścić łyżkę mąki i dodać do gulaszu.Chwilę podgotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak