Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś
kukurydza w puszce
jabłka 1\\2 kg
migdały 100 g.
majeranek 1\\2 pęczka
kremówka 100 g
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
mąka 1 łyżka
tłuszcz
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś z migdałami

Gęś nacieramy przyprawą uniwersalną solą i pieprzem kolorowym świeżo zmielonym , jabłka kroimy na kawałeczki , kukurydzę odsączamy , migdały sparzamy i zdejmujemy skórkę od razu zarumienic na patelni. Jabłka , kukurydzę , migdały łączymy wraz z posiekanym majerankiem i napełniamy farszem gęś .Mięsko pieczemy aż 3 godziny ! w temp 200 st. Powstały wówczas sosik przecedzamy dodajemy teraz do niego śmietanę , wodę 1\\2 szklanki oraz mąkę aby zagęścić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 13.06.2012 01:00
dobra
ronald88 17.09.2011 14:34
extra
RenataZ-et 29.12.2010 23:24
Na pewno dzięki takiemu farszowi mięsko rewelacyjnie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak