Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 1,5 szkl
masło 4 łyzki
mleko 3 szkl
cukier do smaku
sól do smaku
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z cynamonem

Kaszę zalać wrzącą wodą, odcedzić. Sparzoną kaszę zalać gorącym mlekiem, dodać odrobinę soli, gotować przez chwile ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, włożyć do nagrzanego piekarnika, przykryć przykrywką i zaczekać aż zmięknie. Gdy będzie miękka, wykładać na talerze, polać roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.11.2013 11:53
jeszcze tak nie jadłam
ankaryba 24.08.2011 23:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak