Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z przecieru wiśniowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier wiśniowy 400 ml
mąka ziemniaczna 2 łyżki
cukier 4 łyżki
woda 100 ml
wiśnie 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z przecieru wiśniowego

Przecier wiśniowy zagotować z wodą w rondelku, mąkę wymieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, połączyć z gotującym się przecierem, dodać cukier do smaku i zagotować aż do zgęstnienia przecieru ciągle go mieszając, dodać pokrojone w połówki, wcześniej wydrylowane wiśnie. Zestawić z ognia, rozlać do pucharków.
Kisiel można przygotować bez wody- nie rozcieńczając przecieru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.11.2012 15:25
fajna propozycja
Krzysztof42 24.10.2011 16:05
i to tak można ?
kasiaw 24.09.2011 19:10
ciekawe jak smakuje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak