Sposób przygotowania

Do miski wbić jaja,wsypać 1 szklankę cukru i całość miksować do uzyskania puszystej masy.Do utartych jajek dodać 3 szklanki mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,3 łyżki kakao,0,5 szklanki oleju,trochę wody i całość zmiksować.Gotowe ciasto wlać do wysmarowanego margaryną i posypanego mąką prodiża.Piec 40 minut.
Do garnka wlać mleko,wsypać 1,5 szklanki cukru,zagotować.do gotującego się mleka dodać rozrobione budynie,zagotować,następnie wystudzić.Do wystudzonego budyniu dodawać stopniowo margarynę i całość zetrzeć na puszystą masę.Masę podzielić na pół,do jednej połowy dodać pół szklanki wiórek kokosowych i wymieszać.
Upieczone ciasto przekroić na 3 części,przełożyć masą z wiórkami,później masą budyniową.Całe ciasto wysmarować masą,boki posypać wiórkami kokosowymi,górę przyozdobić rodzynkami i kolorową posypką.Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !