Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne lukrowe pierniczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 400 g.
miód 2 szklanki
wódka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 400 g
cukier puder
sok z cytryny
nutella
jagody 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne lukrowe pierniczki

Oby dwie mąki wymieszać z przyprawą , myślę że można dać całą tą przyprawę , miód zagotować i wlać do mieszanki i ucieramy, wlewamy wódkę , mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie musimy rozwałkować i wyciąć małe ciasteczka, pieczemy 10 minut . Przełożyć nutellą . Robimy lukier z cukru pudru i soku z cytryny . Polewamy a na koniec ozdabiamy jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 18.02.2014 21:33
smakowitości
babcia
babcia 08.01.2013 00:29
robiłam ostatnio białe
RenataZ-et 31.12.2010 16:45
smaczniutkie i zapewne śliczniutkie ;)
ElizaT 31.12.2010 09:46
pierniczki ;) w sam raz na święta !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak