Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowy piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód płynny 150 g.
masło 200 g
mąka 500 g
żółtko jajek 3
mleko 4 łyżki
cukier 100 g.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowy piernik

Wszystkie składniki ciasta zagnieść i odstawić do lodówki na dobę . Na drugi dzień z tego ciasta odłożyć mały kawałek a resztę przekładamy do foremki i zapiekamy 45 minut w 180 st. Po upływie 20 minut nacinamy nożem piekące się ciasto a resztę ciasta rozwałkować i wycinać małe pierniczki pieczemy je 10 minut . Duży piernik przekroić na 3 części tak wzdłuż i przełożyć dżemem , posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy tymi małymi pierniczkami , które piekliśmy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 25.06.2012 19:16
pycha
Zoso 12.12.2011 21:01
lubie pierniki
traktorek 16.01.2011 20:36
piernik to jest to
ElizaT 31.12.2010 09:47
ja też je bardzo lubię
RenataZ-et 29.12.2010 23:26
Ojjj, jak ja lubię pierniki!!
pigila
pigila 29.12.2010 18:44
mniam, mniam
Sylwia88 29.12.2010 17:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak