Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cykoria z pastą łososiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolba cykorii 2
łosoś wędzony 100g
łosoś wędzony plastry 4 plastry
sok z cytryny
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
koperek
twarożek 200g (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Cykoria z pastą łososiowa

Cykorię musimy oczyścić i rozciąć na połówki delikatnie usunąć środki . Wnętrza kolb skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na chwilkę a łososia drobno pokroić dodajemy do twarożku, takiego kremowego o smaku naturalnym . Wszystko trzeba zmiksować na gładziutki krem , po zmiksowaniu doprawiamy solą , pieprzem kolorowym świeżo zmielonym oraz sokiem z cytryny. Szprycę do dekorowania napełniamy twarożkiem i wycisnąć prosto na kolby , na koniec dekorujemy koperkiem i różami z plasterków z łososia z tych 4 plasterków które zostawiliśmy do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 31.12.2010 09:48
świętna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak