Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula biała 2 sztuki
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
pietruszka zielona 1 pęczek
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz
majonez
ogórek 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa sałatka

Oczyszczone pieczarki gotować 5 minut, odcedzić i pokroić w bardzo cienkie plastry. Cebulę pokroić w piórka, sparzyć i odcedzić. Ugotowane na twardo jaja zetrzeć na grubej tarce. Natkę pietruszki i ogórki drobno pokroić. Składniki połączyć, dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Wymieszać. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak