Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń barania w sosie musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1 kg
czosnek ząbki 2 szt
mąka 1 łyżki
musztarda 2 łyżki
śmietana 150 ml
smalec 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń barania w sosie musztardowym

Mięso natrzeć czosnkiem roztartym solą, oprószyć pieprzem, pozostawić w chłodnym miejscu na 3 h. Następnie posmarować smalcem, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku, podlewając od czasu do czasu wodą. Następnie oprószyć mięso mąką, gdy zacznie się rumienić polać śmietaną. Wytworzony sos wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku. Gotowe mięso pokroić w plastry i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.02.2014 21:42
Ciekawy pomysł.
Seba 20.04.2012 18:27
smaczna
Monika193
Monika193 27.01.2011 15:09
smaczniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak