Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowo-makowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mak 1 szklanka
masło 30 dag
jaja 5 szt
mleko 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
aromat migdałowy do smaku
aromat pomarańczowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowo-makowa

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo jajka, następnie dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną na przemian z mlekiem. Dodać mak, aromaty i dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.07.2013 23:23
fantastyczna babeczka
Ewelina38 18.11.2012 18:41
często robię bardzo podobna, zawsze się udaje i świetnie smakuje
Seba 05.05.2012 08:39
smaczna
Wafelek2601 20.10.2011 18:53
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak