Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki nadziewane makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron muszelki 1\\2 paczki
mak 200 g.
śmietanka 1 szklanka
sól
cukier 100 g
miód 5 łyżek
laska wanilii 1\\2
rodzynki 50 g
suszone figi 50 g
migdały 50 g
orzechy 50 g
rum 1 kieliszek
pomarańcza 1
skórka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki nadziewane makiem

Rodzynki skrapiamy rumem, mak zaś musimy zagotować tylko 20 minut. Zmiksować ze śmietanką , cukrem, miodem, sokiem , wanilią startą na drobnej tartce . Owoce suche dodajemy do masy makowej , tylko orzechy musimy drobno pokroić , rodzynki też dodajemy razem z rumem i skórką pomarańczową . Makaron ugotować dopiero teraz po zrobieniu nadzienia . Po ugotowaniu nadziewamy masą makową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 13.09.2013 07:59
świetny pomysł
David 25.04.2013 11:26
oj muszą być pyszne
babcia
babcia 24.02.2013 18:37
lubię takie
angelika14 06.03.2011 09:26
pychota
RenataZ-et 29.12.2010 23:27
Tak, na pewno wyglądają bardzo efektownie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak