Sposób przygotowania

Kisiel rozpuszczamy w zimnej wodzie. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, ale nie dodajemy soli ! Owoce z kompotu jak i kompot wlewamy do garnka i gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po ok15 min. dodajemy kisiel i makaron gotujemy ok 5-8 min. Owoce i kisiel można zmieniać zależy co mamy w danym sezonie , należy jedynie pamiętać żeby kisiel był tego samego smaku co kompot, żeby smaki się nie \"gryzły\". Smacznego !!

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taka szybka, jesienna zupka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Oj, nie słyszałam o tym, żeby dodawać do zupy kisiel... trzeba wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !