Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kisielem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kisiel truskawkowy 1 opakowanie
kompot truskawkowy 1 słoik
makaron (kolanka,rurki) 1 opakowanie
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kisielem

Kisiel rozpuszczamy w zimnej wodzie. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, ale nie dodajemy soli ! Owoce z kompotu jak i kompot wlewamy do garnka i gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po ok15 min. dodajemy kisiel i makaron gotujemy ok 5-8 min. Owoce i kisiel można zmieniać zależy co mamy w danym sezonie , należy jedynie pamiętać żeby kisiel był tego samego smaku co kompot, żeby smaki się nie \"gryzły\". Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.11.2012 17:29
Muszę wypróbować
IKrakowianka 22.05.2012 22:07
ciekawy przepis
Tahitha 04.02.2011 10:21
Oj, nie słyszałam o tym, żeby dodawać do zupy kisiel... trzeba wypróbować :)
IlonaAlbertos 16.12.2010 18:44
Taka szybka, jesienna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak