Sposób przygotowania

mięso dokładnie opłukać a następnie osuszyć ręcznikiem. ostrym nożem z cienkim końcem zrobić nacięcia w mięsie i powkładać w nie umyte śliwki. można wcześniej je namoczyć w winie. i można także razem ze śliwkami dodać po kawałeczku ząbku czosnku. następnie mięso dowolnie przyprawić. odstawić na co najmniej dwie godziny w chodne miejsce. następnie delikatnie zrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu. przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    Jest jedna wada... Trzeba ja zjesc zanim reszta domowników sie dorwie ;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczne mięsko.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !