Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z owocami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 50 g
suszone morele 50 g
mąka 2 łyżki
olej 4 łyżki
sól
pieprz
indyk 4 sznycle
sos pieczeniowy 1 (ze śliwką)

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z owocami

Rodzynki i morele moczyć w ciepłej wodzie ok. 30 minut. Morele pokroić w paski. Sznycle oprószyć solą , pieprzem i mąką. Smażyć krótko na oleju. Sos pieczeniowy wsypać do 300 ml zimnej wody, mieszając zagotować. Dodać odsączone rodzynki i morele. Gotować razem na wolnym ogniu przez ok. 8 minut. Sznycle polać przygotowanym sosem. Można podawać z ryżem i surówką z białej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 07.12.2011 22:57
super
ewelina63 24.08.2011 17:11
fajny przepis
Naatalia96 12.03.2011 10:17
super przepis ! :)
Naatalia96 12.03.2011 10:17
super przepis ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak