Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić mięso, posiekana cebulę i pokrojone pieczarki, chwilę podsmażyć, wystudzić. Wystudzone mięso z pieczarkami dwukrotnie przemleć przez maszynkę razem z odciśniętą bułką. Do masy dodać śmietanę, gałkę muszkatołową, pieprz, sól, przyprawę Kucharek, jajko oraz pianę ubitą z 2 białek, dokładnie wymieszać. Włożyć do przygotowanej formy, zawinąć folią, wstawić do naczynia z wodą i piec w piekarniku w temp 160 stopni przez około pół godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    chętnie spróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    musi byc dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !