Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony dla jaroszy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
zielony koper 1 łyzka
kostka rosołowa
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony dla jaroszy

Buraki obrać i pokroić i gotować pół godziny, wyłączyć piec, dodać przyprawy i zostawić na godzinę. Wymieszać i doprawić do smaku przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak