Sposób przygotowania

Kaszę wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i cukrem. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na jarzynówce, wymieszać z cynamonem. Tortownicę wysmarować masłem, wysypać do niej 1/2 wymieszanych produktów sypkich, nałożyć 1/2 jabłek i dwie kolejne warstwy jak poprzednio. Masło roślinne powinno być twarde, należy zetrzeć je na wiórki i przełożyć na ciasto. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut. Cukier puder wymieszać z mlekiem i skórką z cytryny, polać ciasto. W rezultacie pieczenia suche składniki powinny się połączyć za sprawą soku z jabłek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !