Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po parysku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
pieczarki duszone 20 dkg
por 1/2 szt
białe wino 1/2 szklanki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
estragon 1/2 łyżeczki
pieprz 1/8 łyżeczki
sól do smaku
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po parysku

Pokrojone i skropione sokiem z cytryny filety solimy, posypujemy przyprawami i smażymy na oliwie z dodatkiem masła, razem z pokrojonym w plasterki porem. Gdy ryba się usmaży z obu stron, dodajemy uduszone pieczarki i białe wino, dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 17.11.2011 19:20
pyszna
dorota20w 11.09.2011 12:47
pysznie
ben-ka 30.12.2010 10:00
Pewnie jest smaczna mam podobny przepis na rybę w porach:)
m1monika 29.12.2010 16:55
ciekawa nazwa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak