Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa agrestowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1 kg
woda 3 litry
jajko 4 sztuki
cukier 2 szklanki
mąka 2 łyżki
grzanki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa agrestowa

Agrest myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie wrzucamy do garnka z wodą i dosypujemy cukier - zagotowujemy. Czekamy aż zupa przestygnie i odcedzamy, a następnie dodajemy mąkę wymieszaną z jajkami. Ponownie zagotowujemy. Podajemy z grzankami lub chlebem czerstwym. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 14.01.2014 19:36
takiej jeszcze nie jadłam
caralajna 18.04.2013 07:12
to dla mnie nowość, ciekawy deser - zupa :)
Angelika10 03.12.2012 01:07
fajna zupka
RenataZ-et 19.05.2012 08:22
fajny pomysł
iwona332 27.09.2010 21:55
super
Nati 23.09.2010 21:54
ciekawe
malenkaaa_85 21.06.2010 12:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak