Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szkl
cukier 1 szkl
margaryna Kasia 1 kostka
cukier waniliowy 2 opak
żółtko jajek 1 szt
wiórki kokosowe 250 g
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
krakersy 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Do miski wlać szklankę mleka, dodać żółtko, cukry, mąkę i dobrze rozmieszać mikserem. Pozostałe mleko zagotować, wlewając masę budyniową na gotujące się mleko, ciągle mieszając, pod koniec dodać paczkę wiórków kokosowych, wymieszać, ostudzić. Ostudzony budyń połączyć z roztartą margaryną i paczką wiórek, zmiksować. Krakersy przełożyć kremem, wierzch posypać resztą wiórek kokosowych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 17.04.2011 11:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak