Sposób przygotowania

Ozorki włożyć do wrzącej, osolonej wody, dodać liść laurowy, majeranek, ziele angielskie i gotować około pół godziny. Wyjąć z wywaru, ściągnąć skórę, pokroić na kawałki i obtoczyć w mące, zrumienić na maśle. Włożyć do garnka, dodać drobno pokrojony boczek oraz posiekaną cebulę. Podlać wywarem, dodać soli i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać śmietanę, i zagotować. Przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przepis świetny ,tylko jest problem z podrobami cielęcymi. od dawna szukam bez skutku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !