Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śliwkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki
cukier 3/4 szklanki
cynamon Prymat do smaku
Goździki całe Prymat do smaku
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śliwkowa

Śliwki myjemy osuszamy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestki. Wrzucamy śliwki do wody dodajemy cukier, cynamon i goździki. Gotujemy aż śliwki się prawie całkowicie rozgotują ok 40-60 min. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą - robią zasmażkę i wlewamy do zupy. Gotujemy ok 10 min - co jakiś czas mieszając. Zupę podajemy ze śmietaną. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.01.2013 20:13
bardzo smaczna zupa -super jest z dodatkiem groszku ptysiowego :)
Bożena13 22.03.2011 14:04
ciekawe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak