Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻEBERKA NA KAPUŚCIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek 1,5 kg
kapusta kiszona 1 kg
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
majeranek
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: ŻEBERKA NA KAPUŚCIE

Z przypraw i odrobiny oleju przygotować marynatę żeberka zamarynować i zostawić na 24 godziny w lodówce. Do naczynia żaroodpornego włożyć kapustę kiszoną na wierzch położyć żeberka polać pozostała marynatą. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze.180-200 st. Na pół godziny przed końcem przykryć żeberka surowymi ziemniakami pokrojonymi w kostkę, posolić i polać odrobinę olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak