Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z SEREM PLEŚNIOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,5-1 kg
ser plaśniowy 1-2 szt
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z SEREM PLEŚNIOWYM

polędwiczki wieprz. umyć, obrać z błon, posolić i popieprzyć (można dodać zioła)
obsmażyć, jak przestygną to naciąć tak żeby zrobić w nich kieszonkę i w tę kieszonkę włożyć dowolny ser pleśniowy lub żółty. Zapiąć kieszonkę wykałaczką, polędwiczki zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku ok 40 min (ok 180C)
można je też zwyczajnie upiec w foli i na końcu położyć ser na wierzchu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak