Sposób przygotowania

Drożdże rozmieszać z ciepłym mlekiem i częścią mąki, zostawić do wyrośnięcia. 2 żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić na sztywna pianę. Do rozczynu dodać pozostałą mąkę, utarte żółtka, śmietanę, ubite białka i roztopione, ostudzone masło, dokładnie ciasto wyrobić. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia. Następnie podzielić ciasto na kawałki, uformować wałeczki i zwinąć obwarzanki, posmarować rozbitym jajkiem. Ułożyć na przygotowanej formie, wstawić do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    lubię mmm;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !