Sposób przygotowania

Miąższ z dyni ( bez pestek) zetrzeć na tarce jarzynowej, przełożyć do garnka. Dolać 1/4 szklanki wody i ugotować. Mleko zagotować, z jajka i mąki rozetrzeć ciasto, kluski lane lać na mleko, pogotować przez 4 minuty. Do mleka dodać ugotowany miąższ z dyni i gotować przez 3 minuty, dosolić i dosłodzić do smaku.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Szybka a smaczna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna i zdrowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !