Sposób przygotowania

Jajka roztrzepujemy widelcem z cukrem i mieszając widelcem lub łyżką dodajemy stopniowo olej, mleko, mąkę z proszkiem i wodę gazowaną. Składniki tego ciasta łączą się bez problemu.
Zostawiamy ciasto, aby chwilę odpoczęło i w tym czasie układamy na dnie natłuszczonej i wysypanej kaszką manną formy ( u mnie tortownica, 26 cm średnicy) połówki brzoskwiń skórką do góry. Zalewamy je ciastem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 40 minut.
Wyjmujemy i studzimy, wykładamy je do góry dnem, aby brzoskwinie były na wierzchu. Posypujemy cukrem-pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    prosty a jakże dobry
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo apetyczny
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciasta z owocami chyba są najlepsze i najsmaczniejsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne ciacho:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    placuszek palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo smakowity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !