Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delikatny budyń z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 15 dag
rabarbar 15 dag
budyń waniliowy 1 op.
mleko 250 ml
rum 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: delikatny budyń z rumem

zagotuj 1|2 l wody z cukrem,rabarbar umyj,obierz,potnij na kawałki,włóż do syropu, gotuj 5min.na małym ogniu , wyjmij łyżką ,budyń rozprowadź w zimnym mleku,wlej do wrzącego syropu,zagotuj mieszając aż zgęstnieje dodaj rum, w pucharkach układaj warstwę budyniu i warstwę rabarbaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 30.12.2010 10:23
super
Ewelina45 30.12.2010 10:23
super
Ewelina45 30.12.2010 10:23
super
Ewelina45 30.12.2010 10:23
super
Ewelina45 30.12.2010 10:23
super
Ewelina45 30.12.2010 10:23
super
Ewelina45 30.12.2010 10:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak