Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser bakaliowy z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rodzynki 3 łyżki
migdały posiekane 2 łyżki
cukier 1 szklanka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
orzechy włoskie 2 łyżki
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser bakaliowy z ryżem

Cukier zagotować z kilkoma łyżkami wody, dodać cynamon i bakalie. Chwilę wszystko razem gotować. Następnie wymieszać z ugotowanym na sypko ryżem, przełożyć do salaterek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.11.2012 15:35
bardzo smaczny
Iwona51
Iwona51 13.04.2011 00:22
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak