Sposób przygotowania

Miód rozgrzać, dodać kawę, zagotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z margaryną. Ucierając dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą oraz wlewać przestudzony miód z kawą. Wszystko dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę i dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Piernik pyszny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    musze wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !