Sposób przygotowania

Morele namoczyć zalewając wodą i odstawić na 2 godziny.Następnie w garnuszku gotować 30 minut,ostudzić i zmiksować,dodać cukier,pieprz i cynamon.Gotować 5 minut na małym ogniu a następnie wlać wódkę i wymieszać.
Skrzydełka umyć i osolić ,odstawić na 1 godz.
Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym posmarować olejem i wstawić do piekarnika na pół godziny przy tem.190 stopni.
Gdy zaczną się rumienić posmarować każde sosem i dopiekać jeszcze 20 minut.
Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    doskonałe
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Wspaniałe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    w takiej wersji jeszcze nie jadłam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie choć wolimy udko
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Już czytając Twój przepis wiem, że ten sos będzie mi smakował.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Moje smaki :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    sosik morelowy chętnie spróbuję .
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ja też piszę się na taki sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zapowiada się smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    !!!mniam!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Lubię drób na słodko :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo ciekawa propozycja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pięknie upieczone
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    pomysłowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny obiadek
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak słodko podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !