Sposób przygotowania

Zagniatamy kruche ciasto z podanych składników i dodajemy 2 łyżki cukru pudru. dzielimy je na 3 części, do 1 dodajemy kakao. Wkładamy na 2 godziny do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmujemy 1 część, którą wałkujemy i rozkładamy na blasze do pieczenia. Smarujemy ciasto powidłem, posypujemy posiekanymi orzechami i układamy na tym wiśnie. Wyjmujemy część kakaową, która trzemy na grubych oczkach. W międzyczasie bijemy pianę z białek, dodajemy do niej 3 łyżki cukru pudru, wykładamy na warstwę kakaową. Na to trzemy 3 część i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. 180/45 minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    z wiśniami- smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    lubię ciasta z z wiśniami
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    ładnie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !