Sposób przygotowania

Rodzynki trzeba namoczyć i potem odsączyć , orzechy siekamy i mieszamy z miodem , rodzynkami oraz bułką tartą . Jabłka obrać i nic nie kroić , muszą być całe , musimy tylko wydrążyć gniazda nasienne a potem skrapiamy je sokiem z cytryny , farszem napełniamy jabłka. Na ciasto ucieramy żółtka z połową cukru oraz masłem , a białka ubijamy na piane z pozostałym cukrem pudrem , jak skończymy ucierać . Dodajemy do masy żółtkowej . I do tej masy również dodajemy mąkę wraz z proszkiem . Teraz możemy dopiero wymieszać powoli. Foremkę natłuszczamy masełkiem bułka , najpierw układamy jabłka i zalewamy ciastem . Zapiekamy 40 minut w temp. 180 st.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ja zawsze kroję jabłka na cząstki gdy wkładam je do ciasta, ale Twój pomysł bardzo mi się spodobał i następnym razem umieszczę je w całości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    fajne-dodam sobie i wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super , podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super , podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !