Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostka jajeczna do rosołu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mleko 3 łyzki
sól do smaku
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Kostka jajeczna do rosołu

Jajka wbić do garnka dodać sól, mleko i dokładnie roztrzepać. Wlać na patelnię wysmarowaną masłem, przykryć przykrywką, położyć na garnku z gotująca się wodą. Gotować na parze. Gdy się zetną, zdjąć patelnię i masę jajeczną pokroić w kostkę. Podawać z rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.09.2013 20:26
Takiej nie robiłam.
romanrafal
romanrafal 14.06.2012 19:22
ciekawe
Monika193
Monika193 29.12.2010 10:21
ooo, fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak