Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowo rumowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
masło 10 dag
jajko 3 szt
cukier puder 5 lyżek
kakao 3 łyżki
mleko 1/2 szkl
aromat rumowy 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowo rumowa

Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po jednym jajku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, wlać mleko, dodać aromat i wymieszać. Ciasto włożyć do przygotowanej formy i piec w temp. 180 stopni około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.08.2013 18:02
Lubię rumowe ciasta.
olkaaa 20.04.2013 10:15
chyba się dziś skuszę
Katarzyna59 06.10.2012 14:56
supcio
gusia1000 20.12.2011 22:28
Pycha.
Monika193
Monika193 26.10.2011 21:39
pyszna
mehia 31.12.2010 08:20
niebo w gębie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak