Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z mięsa mielonego

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 5 szt
cebula 1 szt
czosnek
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat ok. 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mięsa mielonego

Do mięsa mielonego dodać jedno jajko, drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięte przez praskę lub drobniutko pokrojone ząbki czosnku. Wsypać bułkę tartą i przyprawy. Pozostałe jajka ugotować na twardo. Dno i boki foremki aluminiowej obłożyć warstwą mięsa mielonego. Na środku ułożyć jajka, przykryć resztą mięsa mielonego. Piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut. Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.12.2013 14:10
Takie pieczenie to ja lubię :)
Ada-Gaba 02.02.2013 06:54
piękna rumiana
Seba 07.10.2012 15:10
pycha
Wafelek2601 25.09.2012 18:01
Super
teresa18 16.11.2011 19:51
wyszła piękna
kuklik 16.11.2011 09:43
rewelacja
Ania67 20.05.2011 09:15
super sprawa
eli82 31.12.2010 09:56
mniam
halinka1011 29.12.2010 08:45
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak