Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 3 litry
ocet 0,5 litra
cukier 2 szklanki
sól 3 łyżki
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Składniki zalewy gotujemy, lekko studzimy. W słoiku układamy paprykę pokrojoną w grube plastry i cebulę pokrojoną w krążki. Wrzucamy ziarna pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie. Zalewamy płynem. Pasteryzujemy przez 10 - 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak