Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z bitą śmietaną pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1 kg
jaja 10 sztuk
śmietanka kremowa 500 ml
cukier 1,5 szklanki
budyń śmietankowy 3 opakowania
aromat śmietankowy
herbatniki 4 duże opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bitą śmietaną pieczony

Ser mielimy trzykrotnie i ucieramy z żółtkami. Dodajemy 3 bydynie śmietankowe i odrobinę aromatu śmietankowego. Kremówkę ubijamy i delikatnie łączymy z serem. Białka ubijamy na pianę i dodajemy cukier, ucieramy i łączymy z masą serową. Na spodzie formy układamy herbatniki. Wylewamy na wierzch masę serową i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni C. Przez ten czas nie otwieramy piekarnika!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak