Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska duszona z winem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 3 szt
masło 1 łyzka
mąka 1 łyzka
bulion warzywny 1 szkl
wino białe wytrawne 70 ml
boczek wędzony 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska duszona z winem.

Liście z kapusty grubo posiekać. Przygotować białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić bulionem. Kapustę włożyć do garnka, wymieszać z zasmażką, dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec wlać wino. Wyłożyć do miski i polać wytopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.05.2013 07:44
takiej jeszcze nie jadłam
Iwona51
Iwona51 22.12.2011 09:32
pycha
iwa643 29.12.2010 08:38
pekinskiej nie dusiłam jeszcze
iwa643 29.12.2010 08:38
pekinskiej nie dusiłam jeszcze
iwa643 29.12.2010 08:38
pekinskiej nie dusiłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak