Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w szynce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 6 szt
szynka 12 plasterków
olej 6 łyżek
por 2 szt
cukinia 1 szt
marchewka 4 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup pikantny 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w szynce

Filety oprószyć sola i pieprzem, zrumienić na 3 łyżkach oleju. Filety zawinąć w szynkę. Na pozostałym oleju zrumienić pokrojone pory i warzywa. Wlać wino, zagotować dodać koncentrat i przyprawy. Na warzywach położyć mięso i dusić pod przykryciem około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.05.2013 07:42
super przepis
zuzanna_z 28.05.2012 11:46
super
ewaa 17.12.2011 09:32
brzmi super...smakuje pewnie jeszcze lepiej
Wafelek2601 11.09.2011 11:12
musi być pyszna
Monika193
Monika193 30.12.2010 00:10
z cukinią, porem, hmmm, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak