Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 0,3 kg
cukier 1 szklanka
galaretka cytrynowa 1 sztuka
śmietanka kremowa 600 ml
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z bitą śmietaną

Ser mielimy trzykrotnie i ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Na końcu dodajemy ubitą kremówkę i całość mieszamy delikatnie łyżką. Masę serową wylewamy na ułożone na dnie formy herbatniki. Wstawiamy do lodowki. Wierzch możemy udekorować tartą czekoladą, lub owocami i galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak