Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć cukrem i margaryną na puszystą masę i dodawać kolejno pozostałe składniki. Na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek. Tortownicę posmarować masłem i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem. Ciasto przełożyć do tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego go 180⁰C bez termoobiegu. Piec 45-50 minut. Dobrze wystudzić. Posmarować lukrem lub polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !