Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 10 dag
ocet winny 1 łyzke
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z boczkiem

Kapustę poszatkować i ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. boczek pokroić w kostkę, wytopić. kapustę odcedzić, przełożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, skwarki z boczku, skropić octem, wymieszać i przyprawić do smaku.Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.12.2013 08:16
pyszne danie
Katarzyna59 05.06.2012 16:03
bardzo lubię
Iwona51
Iwona51 09.12.2011 10:08
smaczna
Monika193
Monika193 29.12.2010 10:23
często robię taką kapustkę, jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak