Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 1 główka
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała zapiekana

Brytfannę do pieczenia wysmarować smalcem i ściśle ułożyć w nim kiełbasę. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Z główki czosnku oddzielić pięć ząbków, obrać je. Kiełbasę obłożyć cebulą i obranymi ząbkami czosnku. Wstawić do piekarnika nagrzanego na ok. 180 stopni. Piec około godziny, co jakiś czas nakłuwając kiełbasę, by wypłynął z niej nadmiar tłuszczu i wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.09.2011 10:44
pycha
Motorek 30.09.2011 10:44
pycha
Goya 31.01.2011 17:21
mniam
RenataZ-et 30.12.2010 00:09
Ciekawy sposób na białą kiełbaskę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak