Sposób przygotowania

Brytfannę do pieczenia wysmarować smalcem i ściśle ułożyć w nim kiełbasę. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Z główki czosnku oddzielić pięć ząbków, obrać je. Kiełbasę obłożyć cebulą i obranymi ząbkami czosnku. Wstawić do piekarnika nagrzanego na ok. 180 stopni. Piec około godziny, co jakiś czas nakłuwając kiełbasę, by wypłynął z niej nadmiar tłuszczu i wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawy sposób na białą kiełbaskę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !