Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 1/2 kg
cebula 1 sztuka
rosół 1 szklanka
śliwki suszone 25 dag
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Schab oczyszczamy, osuszamy, robimy w nim otwór, nacieramy przyprawami i w środek wkładamy śliwki suszone. Odsmażamy na tłuszczu z każdej strony. Przekładamy do naczynia do zapiekania, wkrawamy cebulę i pieczemy około 1 godzinę w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 21.09.2011 08:31
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak