Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z mąki ,jajka wody i 2 szczyptami soli.Rozwałkować cienki placek pozostawić na trochę do przeschnięcia.Przesuszony placek zwija się w rulon,przytrzymuje palcami lewej reki i długim nożem kraje makaron szerokości 1 mm.Pokrajany makaron rozrzuca się na stolnicy/aby się nie zlepiał/ pozostawia się do wyschnięcia i gotuje we wrzącej osolonej wodzie

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    to raczej nie jest zdjęcie domowego makaronu, a przepis super - lubię taki makaronik:)
  • 0
    lew
    Opublikowano

    grzegorzb80

    tak to nie jest moje zdjęcie wo gule w żadnym opisie nie dołączałem zdjęć a tu proszę wtrynili makaron spaghetti ze sklepu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !