Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w sosie migdałowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietany 1/2 szkl
zmielonych migdałów 5 dag
suszonych grzybów 5 dag
topionego serka 10 dag
masła 4 dag
mąki 2 lyzki
piprz sol do smaku
cebula 1
olej do smarzenia

Przepis i sposób przygotowania na: schab w sosie migdałowym

grzyby moczymy w malej ilosci wody . osaczamy.
mieso myjemy i kroimy w plastry. rozbijamy
obtaczamy w mace i smazymy na oleju z obu stron. cebule obieramy i drobno siekamy .dusimy na rozgrzanym masle. wkladamy kotlety opruszamy sola i pieprzem . dodajemy grzyby i wlewamy polowe wody w ktorej sie moczyły. dusimy ok 15 min.
serek rozcieramy ze smietana i mieszamy z migdalami. wlewamy do miesa .mieszajac ,gotujemy na malym ogniu. wspaniale do ryzu:) polecam

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 25.06.2011 22:09
niesamowicie smaczne!!!!!!!
alaaa 19.05.2011 18:16
super smaczne
matii6 15.05.2011 18:25
rarytasik
Grażyna13 03.02.2011 00:28
To musi nieźle smakować !
Aniunia773 25.01.2011 19:14
napewno pyszne
agata1722
agata1722 04.01.2011 09:46
ambitny przepis
eli82 29.12.2010 10:18
zapowiada się świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak